Toon Elsten Unieke Sieraden   

Click here to edit subtitle

Hieronder ziet u Unieke Ringen, dit zijn voorbeelden, ze kunnen zo gemaakt worden,

maar natuurlijk ook helemaal naar uw idee.

Ringen

Mooie bruine diamant gezet in een driehoekige ring van kobalt met geel goud.

€ 1995,-

Mooie sky-blue topaas in een ring van kobalt

Mooie baquette geslepen diamant gezet in een ring van edel staal.
Witgouden Vulcan ring  met tapered baguette geslepen diamant van 0.37 crt.

 

Deze ring kan in alle combinaties goud gemaakt worden en eventueel ook bezet worden met diverse stenen.

Deze geelgouden ring heeft een  zetting van witgoud, om de kleur van de steen beter te laten uitkomen.

Strakke titanium ring met een emeraude geslepen saffier in een klemzetting. Door de verdiepte gleuf net uit het midden blauw te maken, wordt de kleur van de saffier nog extra benadrukt.

Ook heren kunnen diamant dragen...

Naast de geelgouden ring is een witgouden ring geplaatst. Aan de zijkant is een baguette geslepen diamant gezet.

Dit is een vierkante herenring. Ook de binnenkant is vierkant gehouden zodat de ring minder zal draaien. Aan de bovenkant van de ring zijn 2 letters van witgoud erop geplaatst.

Bijzondere ring met een bijzonder gekleurde topaas...

Mooie driehoekige ring van kobalt met een topkwaliteit witte zirkonia.

Dit is een combinatie van 3 titanium ringen, die ook solo gedragen kunnen worden.
Verrassende zirkonia in een kobalt ring.

Deze ring is gemaakt voor een Diamond Award, met als thema: Simple is beautiful.

 Dit model is een combinatie van drie losse ringen. In de geelgouden ring is tevens een briljant van 0.03 crt. verwerkt. Deze ring kan al gelang naar smaak samengesteld worden, met of zonder stenen.

Deze ring is een uniek Toon Elsten ontwerp. Door de strakke lijn krijgt dit model een speels effect. Tussen de V-vlakken zit een 0,20 crt briljant geslepen diamant in een klemzetting. De ring kan in meerdere kleuren gemaakt worden.

De basis van deze herenring heeft veel weg van een zegelring. 

Aan de zijkant is een baguette geslepen briljant gezet boven een verlaagd gedeelte. Zo komt de steen nog meer tot zijn recht.

In deze geelgouden herenring is aan de ene zijde een briljant geslepen diamant van 0,10 crt. gezet en aan de andere kant een handgravure van 2 letters.

HerinnerRingen

Hieronder vind u voorbeelden van oude ringen die in ons atelier vermaakt zijn tot nieuwe ringen.

Ringen kunnen ook worden vermaakt tot hanger.

In beide gevallen dragen wij er zorg voor dat wanneer de ring een gravure heeft, deze in tact blijft.

Deze trouwring moest wel blijven zoals hij was. Om er toch een heel andere ring van te maken is er gekozen om er een extra ring van witgoud omheen te zetten en er een steen in te zetten.
Dit zijn twee afzonderlijke ringen die los door elkaar heen gezet zijn. Om er een speels effect aan te geven, hebben beide ringen aan de bovenkant een plat gedeelte gekregen.
Deze ring is gemaakt van een trouwring, met daarbij een smalle extra geelgouden ring, waardoor er tussen de ringen brillianten gezet konden worden. Door de ring een hoek te geven, krijgt hij een moderne twist.

Dit is een combinatie  van een zegelring en een trouwring. De zegelring is geheel omgesmolten en de trouwring heeft zijn gravures behouden. De carneool uit de zegelring, is omgeslepen en past precies tussen de ringen.

Bij deze trouwring was het niet noodzakelijk dat de gravure bewaard zou blijven. Daarom is deze omgesmolten en er een heel nieuwe ring van gemaakt. Er is een briljant van 0,15 crt gezet in een rechte klemzetting.
Deze ring is eigenlijk in tact gebleven, er zijn 3 diamantjes in gezet.

Dit zijn twee trouwringen door elkaar heen, aan elkaar gezet. In een van de ringen is een rechte hoek gemaakt om de zetting voor de steen goed uit te laten komen. De gravure is nog in tact.

Deze hanger is gemaakt van één oude trouwring. Aan de achterkant is de gravure behouden. Er is een briljant geslepen diamant van 0,10 crt in een gladomzetting toegevoegd om het geheel iets speelser te maken.

Van de trouwringen is een hanger gemaakt waarin een 0,60 crt. briljant geslepen damant gezet is. De gravures zijn bij deze trouwringen bewaard gebleven.

Natuurlijk kunnen er van trouwringen niet alleen ringen gemaakt worden maar ook hangers. Deze hanger is gemaakt van één trouwring en er is een 0,10 crt. briljant geslepen diamant gezet in een klemzetting.

Deze ring is gemaakt uit een trouwring van oma en een trouwring van moeder, daartussen is een mooie zwarte parel geklemd.

De gravures zijn behouden.

Dit zijn twee trouwringen door elkaar heen, aan elkaar gezet. In een van de ringen is een rechte hoek gemaakt om de zetting voor de steen goed uit te laten komen. Er is een 0,05 crt. briljant in een gladomzetting gezet.

Van de trouwring is een brede rechte ring gemaakt met een plat gedeelte aan de bovenkant. Er is een baguette geslepen diamant van 0,10 crt. in een klemzetting gezet met als extra stevigheid twee pootjes op de lange kant.

Dit zijn twee trouwringen door elkaar heen en in een van de ringen zijn briliantjes geplaatst.
Dit zijn twee trouwringen door elkaar heen, aan elkaar gezet. In een van de ringen is een rechte hoek gemaakt voor een wat modernere uitstraling.
Dit was een brede trouwring die iets taps toelopend gevijld is. Bovenop is ruimte gemaakt voor een briljant van 3,0 crt. De briljant is gezet in een klemzetting tussen twee opstaande poten van witgoud.

Bij deze ring hoefde de gravure niet bewaard te worden, de ring is omgesmolten en een compleet nieuwe ring van gemaakt, met een diamant als blikvanger.

Door een lichte v-vorm aan te brengen in deze ring, krijgt hij een heel ander uiterlijk. De gravures zijn intact gebleven en er zijn 7 briljant geslepen diamanten in de ring gezet.
Deze twee ringen zijn compleet anders van vorm gemaakt, maar ook hier zijn de gravures bewaard gebleven. In de hoek is een 0,18 crt. tapered baguette geslepen diamant geplaatst.
Deze hanger is van 2 oude trouwringen gemaakt. Hier is de vorm wat meer behouden gebleven, en zijn de twee ringen over elkaar heen geplaatst. Ook is er een briljant geslepen diamant van 0,08 crt toegevoegd

Armband van twee trouwringen......
Ook dat kan!


Met eigen originele gravure behouden....


Voor extra stevigheid en een moderne twist is er hier een kobalt strip langs gezet.

Relatie Ringen

Hieronder ziet u  een selectie van ontwerpen uit onze eigen collectie ringen in goud, titanium en staal.

Natuurlijk worden uw ringen helemaal naar UW wens gemaakt.

Ook voor een verlovingsring kunt u bij Toon Elsten terecht...

Voor deze trouwringen is er gekozen voor het model V. Beide ringen hebben dezelfde kleur gekregen en zijn allebei half mat, half glanzend gemaakt. In de damesring zijn in de matte V 2 kleine briljant geslepen diamantjes aangebracht.
 In het midden van de titanium ringen is een verdiepte gekleurde gleuf aangebracht. In de damesring is een baguette geslepen diamant van 0.12 crt. geklemd.
Deze set bestaat uit de trouwringen en daarnaast een miniatuurversie  om aan een ketting te hangen. De binnenring is van geelgoud en daaromheen is een dunne roodgouden ring geplaatst.
Deze ringen hebben aan de binnen en de buitenkant een lichte bolling. De briljant geslepen diamant in de damesring is in een rechte ‘klem’zetting is gezet. Deze beide ringen zijn gepolijst afgewerkt.
Hier hebben wij  gekozen voor een vierkante vorm. Het voordeel hiervan is dat ze niet zo snel draaien. De schuine lijn aan de bovenzijde geeft een aparte draai aan de vierkante vorm
Hier is uitgegaan van een vrij klassiek model ringen; binnen en buiten licht bol. In de damesring zijn in een schuine railzetting 3 briljant geslepen diamanten gezet van 0,02 crt. per stuk.
 De damesring heeft een briljant in een klemzetting van witgoud. Omdat er bij de herenring ook een accent gewenst was is ervoor gekozen om een gedeelte van de ring witgoud te maken.
Deze strakke ringen zijn gemaakt van geelgoud en gematteerd titanium.
Bij deze ringen is ervoor gekozen om de damesring smaller te maken dan de herenring. Beide ringen zijn voorzien van een briljant geslepen diamant van 0,05 crt. en hebben een draai erin om een wat speelser effect te bereiken.

Deze relatieringen zijn gemaakt van titanium en witgoud, in de witgouden ring is een briljant gezet.

Deze titanium ringen zijn druppelvormig. Bij de damesring is in de punt van de druppel een briljant van 0.05 crt. geklemd. Bij de herenring  is er een gedeelte afgekaderd door een dunne gleuf en dat is hoogglans gepolijst.
Deze trouwingen zijn breed en recht gehouden. De damesring is rondom gezet met briljantjes. Om de herenring bijpassend te maken is er een smalle gleuf op dezelfde hoogte als de stenen in de damesring.
Door de lichte bolling aan de binnenkant van deze trouwringen zitten ze erg prettig. In de damesring is een briljant geslepen diamant van 0,10 crt. gezet. De herenring is bij deze set helemaal glad afgewerkt.
In tegenstelling tot de normale ronde vorm, hebben wij gekozen voor een vierkante vorm. De ring bestaat uit drie delen. In de damesring is een 0,04 crt. briljant gezet in een gladomzetting.
Bij deze ringen is gekozen voor een recht gematteerd model. In de damesring is een witte princess geslepen diamant van 0,25 crt gezet, en in de herenring  eenzelfde princess geslepen zwarte diamant van 0,25 crt.
De ringen hebben helemaal hetzelfde uiterlijk gekregen. De binnen en buitenzijde zijn licht bol, ze hebben dezelfde breedte. Tussen het wit en het geelgoud is een smalle gleuf aangebracht om de grens ertussen aan te geven.